Начин на приготвяне
В голяма тенджера слагате вода и оставяме да заври. Добавяте щипка сол. Слагаме предварително измитите и разделени на по 3-4 парчета патешки шийки. Махаме образувалата се пяна.
След като се сварят патешките шийки ги вадим в купа. Прецеждаме бульона. Нарязвате картофите на малки кубчета. Сега има пресни малки картофки по магазините, използвах от тях. Първо ги измих, остъргах от тънката кора и пак измих.Нарязваме лука на ситно. Моркова нарязвам на малки кубченца.
Към преценения бульон добавете моркова и лука. Прибавяме олио, сол на вкус и черен пипер на вкус. Добавяме и нарязаните на дребно картофи, след като лукът и морковът са поврели известно време. На фидето му трябва малко да се вари и затова го слагаме последно.
След това добавяме и натрошеното фиде и варим супата до напълно сваряване на фидето и картофите. Добавяме сварените патешки шийки. Нарязваме магданоза на ситно и поръсваме. Готовата супа сипваме в чиния или купичка. По желание можем да застроим.