Начин на приготвяне
Патешките шийки се размразяват и се слагат в тенджера под налягане с една лъжица сол да се варят - поне 20 минути след сигнализацията.
После се изваждат и внимателно се обезкостяват - месото се накъсва на дребно, а бульонът се прецежда и се прехвърля в тенджера, в която ще готвим супата.
Нарязваме зеленчуците на ситно, само чесъна на пръчици и заедно с месото ги слагаме в бульона.
Доливаме вода до достигане на 4 литра, добавяме универсалната подправка и оставяме да се сварят продуктите.
В купичка разбъркваме домата с фидето и ги прибавяме към супата за 10-тина минутки, ако използвате консервирани. Ако е необходимо, добавяме сол, на вкус.
Яйцето с нарязания магданоз разбъркваме в дълба купа и когато всичко е напълно готово, отместваме от котлона и правим застройка.
Коментари