Начин на приготвяне
Патешките шийки измиваме и нарязваме всяка на четири парчета. Заливаме с вода и като кипнат изливаме водата, измиваме хубаво шийките и наливаме чиста топла вода. Слагаме да се сварят (за приблизително 50-60 мин.).
При необходимост по време на варене доливаме топла вода, за да имаме бульон, с който ще готвим. Картофите белим, измиваме и нарязваме на по- едри парчета. Лука настъргваме или нарязваме ситно. Гъбите белим, измиваме и нарязваме. Сварените патешки шийки изваждаме от бульона (запазваме бульона за готвене).
Слагаме шийките в тенджера, в която ще готвим . Прибавяме към тях нарязания лук, бульон, олио, масло и патешка мазнина (ако не разполагаме с патешка мазнина, увеличаваме количеството на краве масло).
Включваме котлона и задушаваме шийките и лука докато останат на мазнина. Тогава подправяме с черен пипер, къри, сол на вкус и червен пипер.
Прибавяме брашно, картофите, гъбите и разбъркваме. Наливаме бульон от варенето (2-3 ч.ч.). Готвим ястието, докато остане с малко сос и всички продукти са сварени .