Добруджанска кавърма с готови кори

МариянаМарияна
Мастър Шеф
772
3k
2k
1k
7
21/06/2016
"Не сме сигурни защо я наричат кавърма и твърдят, че е добруджанския край, но със сигурност тя е много, много вкусна"
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо74 396
  • Преглеждания за месеца632
  • Преглеждания за седмицата52
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намажете голяма тава с олио навсякъде в това число и по стените, а не само дъното. В купа натрошете сиренето.

Ако имате домашно още по-добре, става по-вкусна и сиренцето остава целичко. Разтопете маслото. Взимаме една кора за баница и я поръсваме с малко масло, после с натрошено сирене.

Слагаме върху нея друга кора. Взимаме края на корите и набираме нещо като хармоника. Вече набрани ги слагаме в началото на тавата. Правим същото нещо докато тавата се напълни.

Отгоре поръсваме с масло.Слагаме кавармата в предварително загрятата фурна на 200 градуса. Печем докато корите много леко порозовеят. Изваждаме я. Докато се е пекла в купа разбиваме яйцата. Към яйцата прибавяме прясното мляко, солта.

Разбъркваме и с тази смес заливаме кавърмата много добре и равномерно. Слагаме отново кавърмата в фурната и печем на 180-200 градуса. Става с надиплени кори, мека и вкусна. Хапваме с айран.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Петя
Петя
11.03.2018 14:21
Често я правя ,но без сиренето!Именно липсата на сирене в кавърмата я отличава от другите баници независимо с какви поливи(заливки) са.
Е разбира се ,не че не може да се сложи ,но нека да е в съвсем малко количество,почти да не се усеща;)
0
0
Потребител#165058
Дали може млякото да се смени с газирана вода
0
0
Петя
Петя
11.03.2018 14:16
Да,може.Така като е дадена рецептата това си е като всяка друга баница :) Само дето няма да е толкова богата на вкус!
1
0