Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхнии»Яхния с бакла и пресни картофи

Яхния с бакла и пресни картофи

Яхния с бакла и пресни картофи
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Постна пролетна яхнийка - за всички, които са гладни за нещо вкусно"

Необходими Продукти

  • бакла - 300 г
  • пресни картофи - 4 - 5 бр.
  • лук - 1 глава
  • домати - 3 бр.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • магданоз
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме лука на дребно и го задушаваме в 2 с.л. мазнина и малко вода. Добавяме почистената и нарязана на парчета бакла.

Разбъркваме и изчакваме и тя да се задуши. Прибавяме брашното и червения пипер. След тях идва ред на доматите, настъргани или нарязани на ситно.

Доливаме топла вода и подправяме със сол. Щом заври яхнията прибавяме картофите нарязани на едро.

Варим ястието докато картофите и баклата омекнат. Накрая, когато махнем тенджерата от котлона, поръсваме с наситнен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Колко време се задушава баклата?
25.03.2024 15:33
Анонимен
Анонимен
Много сполучливо, добре балансирано ястие.
08.06.2023 15:00