Терин от кайма

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Терин от кайма
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Зад сложното му име се крие просто едно наистина вкусно ястие с кайма"

Необходими Продукти

  • кайма - 600 - 700 г
  • подправки - на вкус
  • лук - 1 глава
  • картофи - 2 бр. сварени
  • зелен лук - 3 - 4 стръка
  • яйца - 2 бр. сварени
  • кисели краставички - 2 бр.
  • топено сирене - 80 г
  • чушки
  • патладжани - 1/2 бурканче печени (250 - 300 г)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусете каймата с подправки и лука (ситно нарязан). Намаслете или покрийте с хартия за печене продълговата форма (терин).

Изсипете една част от каймата, като облепите и стените на формата.

Поръсете с малко от ситно нарязания пресен лук. Изсипете нарязаните на кубчета сварени картофи и поръсете пак с лук.

Покрийте с яйцата и краставичките (нарязани), пак лук, парченца топено сирене и завършете с печените чушки и патладжани.

Покрийте с останалата кайма. Отгоре намажете леко с олио и печете на 180 градуса за 35-40 минути. Охладете и обърнете терина в подходяща чиния.

Теринът от кайма е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: