Месен пилешки терин

Месен пилешки терин
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Хапка след хапка, парчето пилешки терин изчезва от чинията със скоростта на светлината"

Необходими Продукти

  • пилешка кайма - 500 г
  • кладница - 200 г
  • кисели краставички - 3 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • черен пипер - млян
  • кашкавал - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете яйцата до готовност и ги обелете.

Почистете морковите и ги сварете.

Нарежете гъбите на ситно и ги сварете.

Настържете краставичките, морковите и яйцата.

Прибавете гъбите и каймата.

Прибавете настърган кашкавал около 100 г.

Омесете до еднородност.

В продълговата форма за печене застелете домакинска хартия и оформете терина.

Изпечете в загрята фурна до 200 градуса.

Преди готовност поръсете с останалия настърган кашкавал и допечете до разтопяването му.

Готовият месен пилешки терин нарежете и поръсете със свеж магданоз.

Поднесете с подходяща салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: