Терин с ягоди

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2754k7162k1
Терин с ягоди
Снимка: Христинка Колева
1 / 3
25/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
25 мин.
Порции
8
"Терин с ягоди, който разрязваме със завидна наслада и гордост"

Необходими Продукти

  • сметана - 200 мл течна сладкарска
  • прясно мляко - 200 мл
  • захар - 80 г
  • желатин - 10 г
  • кафе - 1 ч.ч. еспресо студено
  • ром - 1 с.л. или коняк
  • ванилия - 1 бр.
  • бял шоколад - 200 г
  • ягоди - 200 г
  • бишкоти - 13 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Желатинът се залива с 60 мл вода и се оставя да набъбне.

Прясното мляко се смесва със захарта и се загрява до завиране. Прибавя се начупения шоколад. Разбърква се до хомогенизиране. Добавя се желатинът.

Сместа се оставя да изстине.

Течната сметана се разбива до твърдост. Прибавя се към охладената смес.

Кафето се смесва с рома (коняка).

Правоъгълна кексова форма се облепя със стреч фолио.

Половината сметанов крем се изсипва във формата. Върху него се нареждат бишкотите, топнати за секунди в кафето. Нареждат се върху крема.

Нарязаните ягоди се разпределят върху бишкотите. Следва останалият крем и се завършва с потопени бишкоти в кафето.

Сладкият терин се поставя в хладилник за 4-5 часа.

След като теринът е стегнал, се обръща в поднос и се освобождава от фолиото.

Теринът с ягоди се украсява с пресни ягоди и се залива със сироп от ягоди.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ivanova
Ivanova
Шоколада липсва в продуктите ?
25.05.2020 13:46
1
Покажи всички подкоментари