Начин на приготвяне
Желатинът се залива с 60 мл вода и се оставя да набъбне.
Прясното мляко се смесва със захарта и се загрява до завиране. Прибавя се начупения шоколад. Разбърква се до хомогенизиране. Добавя се желатинът.
Сместа се оставя да изстине.
Течната сметана се разбива до твърдост. Прибавя се към охладената смес.
Кафето се смесва с рома (коняка).
Правоъгълна кексова форма се облепя със стреч фолио.
Половината сметанов крем се изсипва във формата. Върху него се нареждат бишкотите, топнати за секунди в кафето. Нареждат се върху крема.
Нарязаните ягоди се разпределят върху бишкотите. Следва останалият крем и се завършва с потопени бишкоти в кафето.
Сладкият терин се поставя в хладилник за 4-5 часа.
След като теринът е стегнал, се обръща в поднос и се освобождава от фолиото.
Теринът с ягоди се украсява с пресни ягоди и се залива със сироп от ягоди.
Да ви е сладко!
Коментари