Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свински късчета с гарнитура

Свински късчета с гарнитура

Свински късчета с гарнитура
Снимка: Веселина Константинова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Един съвет - не дръжте на гарнитурата, а наблегнете на свинското"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г от бут
  • картофи - 1 кг
  • краставици - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • олио
  • универсална подправка - за пържени картофи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското месо на късчета. Изпържете го за кратко, за да смени цвета си в сгорещена мазнина.

Прехвърлете го в подходяща тава и изпечете във фурна до готовност. Овкусете със сол и черен пипер.

Обелете картофите, измийте ги и ги нарежете на филийки. Изпържете ги в сгорещено олио до златисто. Овкусете ги със сол и подправка за пържени картофи.

Обелете краставицата и нарежете на тънки филийки.

Поднесете свинското месо с гарнитура от пържени картофи и краставица.

Свинските късчета с гарнитура са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: