Свински късчета с пържен ориз

Свински късчета с пържен ориз
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Свински късчета с пържен ориз - късчета кулинарно щастие за чревоугодници"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 800 г
  • ориз - 1 в.ч.
  • микс от зеленчуци - 1/2 пакет китайски
  • соев сос - 2 с.л
  • доматен сок - 1 к.ч
  • зеленчукова подправка - 1 ч.л.
  • лук - 1 бр.
  • чубрица
  • червен пипер
  • черен пипер
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на тънки жулиени и сложете в дълбок тиган с олиото, да се запържват, като малко по-късно сипете и една чаша вода.

Покрийте с капак и след като поври, добавете чубрица и малко зеленчукова подправка.

Когато изври водата, сипете доматения сок и соевия сос.

Пържете, докато останат на мазнина, извадете месото в друг съд а в същия тиган сипете малко олио и китайския микс.

В отделна касерола сварете ориза, отцедете водата и прибавете към запържения микс.

Заедно ги запържете и овкусете пърженото свинско с черен пипер.

Свинските късчета с пържен ориз са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: