Начин на приготвяне
Нарежете пилешкото месо на жулиени (дълги пръчици).
Смесете соевия сос, чесъна на прах, солта и белия пипер. С тази смес залейте месото и разбъркайте. Покрийте с фолио за свежо съхранение и поставете в хладилник за един час.
Разбийте яйцата в купа.
Смесете галетата и царевичното брашно в друг съд.
Застелете тава с хартия за печене. Включете фурната да загрява на 200 градуса.
Всяка пръчица пилешко месо потапяйте първо в разбитите яйца, след тава в сухата смес.
После отново в яйцата и накрая отново в смесените галета и царевично брашно. Наредете ги в тава.
Полейте със струйка олио или зехтин и печете около 25 минути до приятен загар.
Докато се пекат пригответе млечния сос. Смесете майонеза и киселото мляко. Добавете ситно нарязана скилидка чесън, сол и магданоз. Разбъркайте добре.
Поднесете панираните пилешки пръчици с млечния сос и чаша бяло вино.
Добър апетит!
Коментари