Начин на приготвяне
Пресявам си брашното. В киселото мляко шупвам содата за хляб. Смилам си орехите. В купа смесвам захарта с олиото.
Добавям шупналото мляко, постепенно добавям брашното. После слагам смлените орехи и какаото. Разбърквам много добре.
Намазнавам си голяма тава с олио и посипвам с брашно. Изсипвам сместа. Разстилам равномерно, заглаждам. Пека на 180 градуса в загрята фурна.
В подходящ съд си начупвам всяка карамелена бонбона на 4 парчета, добавям маслото. На водна баня разтапям маслото с карамелените бонбони.
След като се опече сладкишът, още горещ, го мажа с карамелената смес равномерно, с помощта на нож и лъжица.
Като поизстине, режем на ромбове. Ароматен, вкусен сладкиш в голямо количество и не много скъп. Хапваме с хубаво кафе. Да ви е сладко!