Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Зеле с бекон на фурна

Зеле с бекон на фурна

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7184k2
Зеле с бекон на фурна
Снимка: Gergana Tsvetanova
1 / 3
26/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • зеле - 1 средно голяма зелка, прясна
  • бекон - 500 г суров
  • олио
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • домати - 1 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 2 - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелката се почиства и нарязва.

Задушава се в малко олио и вода, докато омекне.

Прехвърля се в тавичката за печене и се овкусява с подправките.

Беконът се запържва и се слага при зелето.

Яденето се разбърква добре и се полива с отделената мазнина от бекона.

Пече се, докато остане на мазнина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: