Начин на приготвяне
Сварете картофите, обелете ги и ги разрежете по дължина, така че да получите две равни половинки.
С помощта на лъжичка издълбайте дупка във всяка половинка, така че да се получи лодка.
Всяка лодка поръсете с малко сол.
Пригответе сместа, с която ще напъните картофените лодки.
Загрейте олиото и маслото, задушете нарязаният на дребно лук за 2-3 минути.
Добавете бекона, нарязан на дребни парченца, и задушавайте още 5 минути, след което прибавяте рендосания домат. Задушавайте още 5 минути.
Свалете сместа от огъня и прибавете топеното сирене и черния пипер.
Разбъркайте добре сместа и с нея напълнете картофите.
Подредете ги в намаслена тавичка.
Поставете тиквичката в загрята фурна на 180°C и печете около 20 минути.
Сервирайте пълнените картофи с бекон на фурна топли и поръсени с пресен магданоз.