Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени картофи»Пълнени картофи с бекон на фурна

Пълнени картофи с бекон на фурна

Пълнени картофи с бекон на фурна
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Лесно и бързо хапване - пълнени картофи с бекон на фурна"

Необходими Продукти

  • картофи - 6 бр.
  • лук - 4 стръка пресен
  • домати - 1 бр.
  • бекон - 250 г
  • топено сирене - 100 г
  • олио - 3 с.л.
  • масло - 40 г
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофите, обелете ги и ги разрежете по дължина, така че да получите две равни половинки.

С помощта на лъжичка издълбайте дупка във всяка половинка, така че да се получи лодка.

Всяка лодка поръсете с малко сол.

Пригответе сместа, с която ще напъните картофените лодки.

Загрейте олиото и маслото, задушете нарязаният на дребно лук за 2-3 минути.

Добавете бекона, нарязан на дребни парченца, и задушавайте още 5 минути, след което прибавяте рендосания домат. Задушавайте още 5 минути.

Свалете сместа от огъня и прибавете топеното сирене и черния пипер.

Разбъркайте добре сместа и с нея напълнете картофите.

Подредете ги в намаслена тавичка.

Поставете тиквичката в загрята фурна на 180°C и печете около 20 минути.

Сервирайте пълнените картофи с бекон на фурна топли и поръсени с пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: