Начин на приготвяне
Тиквичките се обелват и всяка се нарязва на три парчета под формата на пънчета, които са с дебелина около 4 см.
Поставят се в тенджерка, заливаме със студена вода и малко сол, вари се за 6 минути, изваждат се и добре се отцеждат от водата. С малка лъжичка се издълбават отвори в средата на всяко парче.
Издълбаната част се нарязва ситно в купа, добавя се натрошено сирене, нарязан ситно пресен копър, малко сол, защото и сиренето е солено, черен пипер и счукана скилидка чесън.
Разбърква се и пълним тиквичките с малка лъжичка. Всяка лента бекон се нарязва на две по дължина и с лентите се обвиват тиквените пънчета, може да се забоде с клечка за зъби.
Нареждат се в намаслена тава и печем в загрята фурна 180-200 градуса за 30 минути. Изважда се и върху всяка се поставя настърган кашкавал.
Връщат се във фурната да се запече леко кашкавалът и изваждаме в чиния. Сервираме с млечен сос или с пресни зеленчуци. Бързо и вкусно топло предястие от тиквички.