Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Тиквички на фурна»Тиквички с бекон на фурна

Тиквички с бекон на фурна

Тиквички с бекон на фурна
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3
"Предястие ли? Това е истински кулинарен празник?"

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 бр.
  • сирене - 100 г
  • бекон - 3 ленти
  • копър - пресен
  • сол
  • черен пипер
  • олио - за намазване
  • чесън - 1 скилидка
  • кашкавал - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се обелват и всяка се нарязва на три парчета под формата на пънчета, които са с дебелина около 4 см.

Поставят се в тенджерка, заливаме със студена вода и малко сол, вари се за 6 минути, изваждат се и добре се отцеждат от водата. С малка лъжичка се издълбават отвори в средата на всяко парче.

Издълбаната част се нарязва ситно в купа, добавя се натрошено сирене, нарязан ситно пресен копър, малко сол, защото и сиренето е солено, черен пипер и счукана скилидка чесън.

Разбърква се и пълним тиквичките с малка лъжичка. Всяка лента бекон се нарязва на две по дължина и с лентите се обвиват тиквените пънчета, може да се забоде с клечка за зъби.

Нареждат се в намаслена тава и печем в загрята фурна 180-200 градуса за 30 минути. Изважда се и върху всяка се поставя настърган кашкавал.

Връщат се във фурната да се запече леко кашкавалът и изваждаме в чиния. Сервираме с млечен сос или с пресни зеленчуци. Бързо и вкусно топло предястие от тиквички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: