Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Гевреци»Апетитни гевреци с луканков салам

Апетитни гевреци с луканков салам

Апетитни гевреци с луканков салам
Снимка: Веселина Константинова
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Намираме, че идеята да се добави луканков салам към гевреците, е една от основните причини, но не главната, да са толкова апетитни Вие съгласни ли сте?"

Необходими Продукти

  • тесто - 500 г готово
  • салам - 7 - 8 бр. луканков слайс
  • олио - за намазване
  • жълтъци - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете тестото на 4 топки. Направете фитили от всяка топка, като си потапяте ръцете в олиото. За един геврек са необходими два фитила.

Срежете кръгчетата салам през средата. Наредете парченца салам върху единия фитил. Сложете от горе втория фитил и усучете.

Оформете геврек и го сложете в тава застлана с домакинска хартия и намазана с олио. Постъпете така и с останалото тесто, за да оформите още един геврек.

Намажете отгоре с разбит жълтък. Изпечете в загрята фурна до златисто.

Готовите гевреци напръскайте с вода и завийте с кърпа, за да омекнат.

Апетитните гевреци с луканков салам са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: