Начин на приготвяне
Чупим яйцата в купа, добавяме малко брашно, солта и содата, разбъркваме хубаво, постепенно добавяме от студеното мляко, после пак брашно, пак мляко и така до получаването на гладка, немного гъста и немного рядка смес.
В никакъв случай, ако ви се получи на валци сместа, не я разбивайте с миксер. Тиган за палачинки или обикновен тиган с незалепващо покритие слагаме на котлона. Щом се сгорещи, го намазваме малко с олио.
С чашка или с черпак гребем малко от сместа и сипваме в тигана, като го разливаме из целия. Щом от едната страна е готова, я обръщаме от другата, щом е готова, я слагаме в чиния. И така, докато ни свърши сместа.
Щом сме готови с всички, вземаме кашкавал и шунка, нарязваме ги на дребно на дъска и на всяка палачинка слагаме, по колкото искаме от плънката, след което навиваме и слагаме в чинии и отгоре по желание може да сложите майонеза.
Става страшно мезе.