Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Печени картофи»Най-бързите хрупкави картофки

Най-бързите хрупкави картофки

Евтини РецептиЕвтини Рецепти
Помощник Готвач
1722k4542
Най-бързите хрупкави картофки
Снимка: Светлана
9 / 11с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Само да уточним - това са най-бързо изядените хрупкави картофки, които сме приготвяли"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • зехтин - 5 - 6 с.л.
  • галета - 100 г
  • червен пипер - 1 щипка
  • мащерка - 2 щипки
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелвате и нарязвате картофите, заливате ги със зехтин, изсипвате подправките и разбърквате хубаво с ръце.

Добавяте и галетата и пак разбърквате. Подготвяте си една тава с хартия за печене и нареждате картофките като войничета.

Когато приключите с нареждането, изсипвате, ако е останал, малко зехтин на дъното. Поръсете още малко галета и мушнете в загрята на макс фурна.

Извадете ги, когато видите, че започват да се зачервяват. Цялата тази суматоха ще ви отнеме не повече от 30 мин.

Приятен апетит с любимите ми хрупкавки картофки на фурна!

Ако обичаш картофи, опитай непременно и рецептите ни за картофи соте, вкусни пълнени картофи или този разкошен картофен огретен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
519
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Станаха невероятно вкусни!
27.09.2021 19:31
1
Паола Петкова
Паола Петкова
Страхотни са
05.03.2018 18:59
7
Йорданка Христозова
Йорданка Христозова
Страшно вкусни станаха картофките! Благодаря за рецептата! Следващият път към тях ще сложа и едно чесново сосче :) Едно от ястията, които със сигурност ще присъстват вече често на нашата трапеза!
23.07.2017 07:37
8
2
николай зарков
николай зарков
аз добавих и 2 яйца и пак станаха вкусни
09.06.2017 18:32
8
Карина Жекова
Карина Жекова
Картофките станаха разкошни, за мое улеснение директно ги обърках в тавата с подправките и така ги оставих - неподредени, въпреки това, пак си имаха хрупкава коричка!
Използвах прясна мащерка, която накъсах на ситно, получи се доста ароматно!
27.05.2017 16:22
17