Гаспачо - испанска доматена супа

NikolNikolЧирак552624
28/06/2016
"Лятна разхлада по испански - Гаспачо "
Приготвяне10 мин.
Общо10 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 876
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Доматите се измиват, обелват се и се нарязват на едри парчета (да се поберат в блендера). Краставицата също се обелва и се нарязва на едро за блендера.

Чушките се изчистват от семките. Лукът и чесънът се обелват и се накълцват .

В блендера слагаме всички зеленчуци заедно със солта, зехтина и изцедния лимон.

Пасират се не много, за да се усещат някои парченца. Гаспачото се опитва, ако има нужда от още сол или олио, се подправя и се сервира охладено или с няколко бучки лед.

Друг вариант на гаспачо е да се смелят само доматите, а останалите зеленчуци да се нарежат на ситно, за да се усещат.(въпрос на вкус).

Който харесва босилек, може да се добави и от него, аз лично предпочитам магданоз.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар