Начин на приготвяне
Доматите се измиват, обелват се и се нарязват на едри парчета (да се поберат в блендера). Краставицата също се обелва и се нарязва на едро за блендера.
Чушките се изчистват от семките. Лукът и чесънът се обелват и се накълцват .
В блендера слагаме всички зеленчуци заедно със солта, зехтина и изцедния лимон.
Пасират се не много, за да се усещат някои парченца. Гаспачото се опитва, ако има нужда от още сол или олио, се подправя и се сервира охладено или с няколко бучки лед.
Друг вариант на гаспачо е да се смелят само доматите, а останалите зеленчуци да се нарежат на ситно, за да се усещат.(въпрос на вкус).
Който харесва босилек, може да се добави и от него, аз лично предпочитам магданоз.
Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни рецепти за гаспачо или класическото гаспачо Андалус.
Коментари