Начин на приготвяне
Гаспачо е студена лятна супа, приготвена предимно от сурови зеленчуци, но съществуват и варианти с добавка на плодове.
Това морковено гаспачо е интересно, не само защото в него има моркови, но заради преплитащите се леки екзотични нотки, които разнообразяват традиционния вкус и испански колорит.
Може би ще е интересно да узнаете и че гаспачо се поднася не само като супа, но и като напитка, сервирана понякога в чаша.
За морковеното гаспачо ще ви е нужен уред като нутри блендер или такъв, който наистина да може да смели фино твърдия зеленчук и да го направи съвършено гладък и нежен.
Морковите се обелват, почистват и настъргват за улесняване на последващото смилане. Доматите, чушката, джинджифилът и лукът се нарязват и всичко се слага в каната на уреда.
Добавят се съставките за овкусяване - лимонов сок и сол, както и зехтина и сусамовото олио.
Ледът се натрошава и също се прибавя в каната.
Мели се около 4 минути или докато гаспачото е станало перфектно гладко.
При нужда се разрежда с малко водичка, особено ако е предназначено за пиене.
Сервира се студено с поръска от зехтин и семенца от сусам, за да се подскаже за акцента на лекия екзотичен привкус.
Невероятно свежо и много вкусно!