Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Боб чорба»Шарен фасул с телешко

Шарен фасул с телешко

NikolNikol
Чирак
5518790
Шарен фасул с телешко
Снимка: Nikol
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Зарадвайте семейството си с вкусна и питателна вечеря, която може да приготви дори и начинаещ кулинар"

Необходими Продукти

  • боб - 250 г шарен фасул
  • телешко месо - 300 г (от буркан)
  • лук - 1 глава
  • доматен сок - 60 мл
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 50 мл
  • сол - 1/2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фасулът се накисва от предната вечер във вода. На другия ден се вари във вода и първата вода се отлива.

Прехвърляме фасула в чиста вода и посоляваме. Лукът се нарязва на ситно и се добавя. Добавяме и доматения сок и олиото и оставяме да къкри 1 час.

Проверяваме фасула дали е готов и накрая се добавя червения пипер и месото от буркан (то е сварено предварително).

Оставяме още 10 минути да ври и отстраняваме от котлона. Тази чорба много върви с кисело зеле през зимата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: