Фасул с телешко в гювеч

Фасул с телешко в гювеч
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
7 мин.
Готвене
110 мин.
Общо
117 мин.
Порции
4
"Телешко с фасул в гювеч - у дома е на почит"

Необходими Продукти

  • целина - 1 стрък
  • телешко месо - 300 г
  • моркови - 1 бр.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • боб - 1 буркан сварен
  • лук - 1 бр.
  • джоджен
  • чушки - 1/2 бр. червена
  • девесил
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • За запръжката
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на парчета. Запържете до златист загар. Нарежете зеленчуците и ги добавете. Налейте вода, посолете и намалете степента на котлона.

Гответе, докато месото стане готово. Сипете боба в тенджера. Добавете доматеното пюре и подправките. Оставете боб яхнията да се готви, а през това направете запръжката.

Запържете червения пипер в олиото, добавете брашното, разбъркайте за минута.

Сипете при боба. Сложете телешкото с боб в гювеч.

Сложете в студена фурна и печете боба в гювеч за 40 мин. на 200 градуса.

Фасулът с телешко в гювеч е много вкусен!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: