Сладко с цели ягодки

МариянаМариянаМастър Шеф7302616136
28/06/2016
"За онези, които обожават ягодките да останат цели - изпитана рецепта за сладко "
Приготвяне20 мин.
Готвене140 мин.
Общо160 мин.
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 407
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ягодите ги почистваме и измиваме. Не ги режем. Слагат се в тенджерата, в която ще варим сладкото. Посипваме плодовете със захарта.

Слагаме на тих огън на котлона да се вари. След като заври сладкото от ягоди, се образува бяла пяна. Отстраняваме я внимателно с решетъчна лъжеца.

Бъркаме често сладкото, но внимателно, да не се разкъсат ягодките. Варим желаната гъстота.

За целта си следим сладкото като ври и си взимаме малко в чинийка, за да видим да каква гъстота е достигнало. Към края на варенето се добавя и лимонтозуто.

Разбъркваме леко и варим 2 мин. Измиваме и подсушаваме преди това бурканчета, капачките също.

Още горещо, с помощта на черпак наливаме в бурканчетата. Затваряме много добре. Най-накрая обръщаме бурканчетата с капачките надолу.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар