Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пасти»Пасти със сладко от ягодки

Пасти със сладко от ягодки

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Готвач
2321k1k1k2
Пасти със сладко от ягодки
Снимка: Йозлям Кадирова
1 / 2
25/08/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
6 мин.
Общо
16 мин.
Порции
16

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 2 броя
  • брашно - 1 в.ч.
  • захар - 1 в.ч.
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • сол - 1 щ.
  • За крема
  • прясно мляко - 400 мл мляко
  • суха сметана - 2 броя
  • шоколад - 1/2 или около 40 г
  • За глазура
  • сладко от ягоди - на вкус
  • желатин - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява на възможно по-високи градуси, аз обикновено загрявам на 220-240 градуса.

Забърква се блатът, като се разбиват всички продукти до получаване на хомогенна смес. Консистенцията наподобява този на кекс.

Изпича се за около 6 минути при мен или до готовност (до суха клечка). Различните марки фурни се различават според своята мощност.

Сухата сметана се разбива според указанията на опаковката, но обикновено това е, че 1 пакет се разбива с 200 мл прясно мляко.

След като сме разбили добре сметаната, начупваме шоколада и го добавяме вътре. Разбъркваме с шпатулка. Съхраняваме в хладилник, докато изстине блатът.

След като блатът е изстинал, добавяме сметана - като най-лесно се получава във форма за торта с отлепващо дъно.

Отгоре добавяме сладкото от ягоди, като при желание може да го желирате с желатин (по желание, ако сладкото е по-течно или не искате да се разтича по време на рязане и сервиране). Желатинът се разтваря според указанието на опаковката.

В случая аз не го използвах, защото обичам да се разтича сладкото. Така приготвеният сладкиш оставяме да се охлади и след няколко часа нарязваме на пастички с желаната от нас форма.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: