Начин на приготвяне
Фурната се загрява на възможно по-високи градуси, аз обикновено загрявам на 220-240 градуса.
Забърква се блатът, като се разбиват всички продукти до получаване на хомогенна смес. Консистенцията наподобява този на кекс.
Изпича се за около 6 минути при мен или до готовност (до суха клечка). Различните марки фурни се различават според своята мощност.
Сухата сметана се разбива според указанията на опаковката, но обикновено това е, че 1 пакет се разбива с 200 мл прясно мляко.
След като сме разбили добре сметаната, начупваме шоколада и го добавяме вътре. Разбъркваме с шпатулка. Съхраняваме в хладилник, докато изстине блатът.
След като блатът е изстинал, добавяме сметана - като най-лесно се получава във форма за торта с отлепващо дъно.
Отгоре добавяме сладкото от ягоди, като при желание може да го желирате с желатин (по желание, ако сладкото е по-течно или не искате да се разтича по време на рязане и сервиране). Желатинът се разтваря според указанието на опаковката.
В случая аз не го използвах, защото обичам да се разтича сладкото. Така приготвеният сладкиш оставяме да се охлади и след няколко часа нарязваме на пастички с желаната от нас форма.