Гулаб джамун

МоникаМоника
Чирак
6632638457
Гулаб джамун
Снимка: Моника
1 / 2
29/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
10 бр.
"Гулаб джамун - един труден за произнасяне, но невероятно вкусен сладкиш, приготвян от продукти, които могат да се открият във всяка една кухня"

Необходими Продукти

  • хляб - 8 филийки, тостерен, без коричка
  • прясно мляко - 6 с.л.
  • захар - 100 г
  • кардамон - 1 ч.л.
  • стафиди - 10 бр.
  • вода - 1 ч.ч.
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Захарта и водата се варят в тенджера за около 5 минути на слаб огън. Натрошете хляба и го залейте с млякото и се мачка, докато стане на каша.

Правят се малкитопчета и всяко едно от тях се добавя по една стафидка. Във водата със захар се добавя кардамонът и се вари още 10 минути.

Пържат се до тъмно златист загар, изцеждат се на хартия и се пускат в подсладения сироп и се варят 2-3 минутки на слаб огън. Сваля се от котлона и се оставя да поеме хубаво сиропът, след което се сервира.

Не гарантирам, че на всички ще се хареса тази рецепта, но е много лесна и не е скъпа. Въпрос на вкус... Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Сия Рибагина
Сия Рибагина
Тези индийски сладки са изключително вкусни,но за пръв път виждам да се правят с хляб,вероятно рецептата е опростена и не знам доколко ще се доближава до вкуса на Гулаб джамун. Аз ги приготвям по класическата рецепта със сухо мляко,малко грис и брашно,добавя се масло и малко прясно мляко,за да се омеси тесто,от това тесто се оформят топчета,които изпържвам.Сиропа трябва да е студен и в него се пускат горещите топчета.
29.06.2016 10:27
3
1
Покажи всички подкоментари