Gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Гризини»Содени гризини с кашкавал

Содени гризини с кашкавал

Деси МариноваДеси Маринова
Готвач
1961k2071
Содени гризини с кашкавал
Снимка: Деси Маринова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
5
"Един от начините да не прекалявате с вредните храни през деня е да си приготвите една порция содени гризини с кашкавал и цял ден да си похапвате от тях"

Необходими Продукти

  • брашно - 400 г
  • сода - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • яйца - 1 бр
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • олио - 2 с.л.
  • масло - 1 с.л.
  • вода - 5 с.л.
  • кашкавал - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме си кашкавала, като го настържем с едро ренде. Пресяваме брашното, прибавяме разбитото яйце и киселото мляко със содата и солта.

Смесваме олиото и маслото и също ги добавяме. Накрая добавяме водата и кашкавала.

Разбъркваме и замесваме, ако се налага сипваме още малко брашно или вода. Замесваме меко тесто, което разточваме с помощта на точилка.

С остър нож режем тестото на лентички, с дължина по наш избор. Печем на 180 градуса до зачервяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: