Начин на приготвяне
В купа слагаме яйцата и солта и ги разбъркваме, след това добавяме млякото, содата, маслото, солта, захарта, оцета и хубаво разбъркваме (маслото трябва да е разтопено).
Добавяме натрошено сиренето и настърган кашкавала и черния кимион, разбъркваме и започваме да добавяме брашно до получаването на лепкаво тесто.
Щом тестото е готово, в дълбок тиган или тенджера загряваме олиото. Олиото трябва да е на около 2-3 пръста от дъното на съда, в които ще пържим питките.
След като хубаво се загрее олиото (да не е прекалено горещо), с помощта на лъжица загребваме по малко от тестото, оформяме го като плоски питки и внимателно ги пускаме в олиото.
Проверяваме ги с вилица дали са готови и щом се изпържат от едната страна, ги обръщаме от другата.
Така приготвяме и останалите питчици. Изваждат се върху кухненска хартия, за да се попие излишната мазнина.