Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Содена питка»Пържени содени питки със сирене и кашкавал

Пържени содени питки със сирене и кашкавал

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9802
Пържени содени питки със сирене и кашкавал
Снимка: Наталия Петрова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
10
"Миризмата на тези апетитни содени питки с кашкавал и сирене може мигновено да ни накара да зарежем работа и да хукнем да ги опитаме"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • масло - 40 г
  • сирене - 100 г
  • кашкавал - 50 г
  • сол - 1 к.л.
  • оцет - 1 к.л.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • черен кимион - 1 ч.л. на зърна
  • захар - щипка
  • брашно - колкото поеме
  • олио - около 600 мл за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа слагаме яйцата и солта и ги разбъркваме, след това добавяме млякото, содата, маслото, солта, захарта, оцета и хубаво разбъркваме (маслото трябва да е разтопено).

Добавяме натрошено сиренето и настърган кашкавала и черния кимион, разбъркваме и започваме да добавяме брашно до получаването на лепкаво тесто.

Щом тестото е готово, в дълбок тиган или тенджера загряваме олиото. Олиото трябва да е на около 2-3 пръста от дъното на съда, в които ще пържим питките.

След като хубаво се загрее олиото (да не е прекалено горещо), с помощта на лъжица загребваме по малко от тестото, оформяме го като плоски питки и внимателно ги пускаме в олиото.

Проверяваме ги с вилица дали са готови и щом се изпържат от едната страна, ги обръщаме от другата.

Така приготвяме и останалите питчици. Изваждат се върху кухненска хартия, за да се попие излишната мазнина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: