Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Малки Питки»Содени питки със сирене и кашкавал

Содени питки със сирене и кашкавал

Росица ПетроваРосица Петрова
Гуру
8209k5k5k9
Содени питки със сирене и кашкавал
Снимка: Росица Петрова
1 / 8
26/10/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Меки, ароматни и супер вкусни - тези содени питки с кашкавал и сирене са подходящи както за закуска, така и като допълнение към основно ястие"

Необходими Продукти

  • брашно - 550 г
  • яйца - 1 бр.
  • сода - 1 ч.л.
  • кисело мляко - 300 г
  • заквасена сметана - 100 г
  • сол - 1 ч.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • сирене - 100 г
  • кашкавал - 100 г
  • масло - 40 г
  • шарана сол - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти е добре да са със стайна температура.

Пресейте брашното и направете кладенче.

Прибавете към киселото мляко содата и разбъркайте. Оставете за минута-две.

Натрошете сиренето, а кашкавала нарежете на дребни кубчета.

Прибавете към брашното всички продукти без маслото и замесете меко, почти лепнещо тесто.

С набрашнени ръце късайте от тестото и оформете малки топчета.

Подредете ги в тава, предварително застлана с хартия за печене.

В средата на всяка малка питка направете с пръст малка дупчица и сложете в нея по парче масло.

Поръсете содените питки с шарена сол и оставете за 10-15 минути. През това време загрейте фурната.

Печете на 180 градуса с вентилатор за около 30-35 минути до хубав, златист загар.

Страхотни, пухкави и ароматни содени питки със сирене и кашкавал, подходящи за закуска.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: