Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени домати»Пълнени домати с яйца на фурна

Пълнени домати с яйца на фурна

Пълнени домати с яйца на фурна
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Ароматни пълнени доматки, които може да поднесете като предястие или лека вечеря"

Необходими Продукти

  • домати - 4 бр.
  • яйца - 4 бр.
  • шунка - 100 г
  • черен пипер
  • магданоз
  • чесън - 4 скилидки
  • зехтин
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Доматите се измиват. Изрязва се капаче около дръжките, а вътрешността се издълбава. Издълбаните домати се обръщат, за да може сокът им да се отцеди.

След като се отцедят, се посоляват със сол и черен пипер. Във всеки домат се слага по малко от ситно нарязана шунка и една скилидка счукан чесън.

Във всеки домат се чуква по едно прясно яйце. Отгоре пак посоляваме яйцето и капваме по няколко капки зехтин.

Печем в предварително загрята фурна, докато яйцето се стегне. Накрая поръсваме с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Веселина Константинова
Веселина Константинова
Отдавна исках да изпробвам тази рецепта, но без шунката и сигурно ще опитам. Ще добавя сирене. Изпълнението е много красиво, сигурно и вкусно!
30.06.2016 13:19
2
1