Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени домати»Пълнени домати с ориз на фурна

Пълнени домати с ориз на фурна

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Пълнени домати с ориз на фурна
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Специално предложение за всички, които спазват постите или просто не си падат по месцето - вегетариански пълнени домати с ориз на фурна"

Необходими Продукти

  • домати - 4 бр.големи
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 малка глава
  • чесън - 2 скилидки
  • бульон - 3 ч.ч. зеленчуков
  • ориз - 1 ч.ч
  • зехтин
  • сол
  • чер пипер
  • магданоз
  • копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отрежете капачетата на доматите и издълбайте вътрешността им. Овкусете ги леко със сол. Нарязаните наситно лук и чесън задушете в зехтина с малко вода за 5 минути.

Добавете настъргания морков и ориза и бъркайте още 3-4 минути. Добавете 2 ч.ч от бульона и оставете ориза да го абсорбира.

Накрая добавете нарязаните сърцевини на доматите, магданоза и копъра. Овкусете с малко сол и черен пипер.

С готовата плънка напълнете доматите, сложете капачетата и подредете в тава за печене. Поръсете с малко зехтин. Добавете другата чаша бульон и печете на 180 градуса в загряна фурна за около 30 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Diana
Diana
Пълнила съм домати с микс от различни сирена, но с ориз не съм. Рецептата звучи добре и си записвам за проба :)
27.03.2016 08:06
Мария Георгиева
Мария Георгиева
Никога не съм приготвяла пълнени домати. Звучи ми добре, изглеждат апетитно - ще ги пробвам.
26.03.2016 22:20
Мартина Тракова
Мартина Тракова
И аз ги харесвам ,но с кайма. :)
10.01.2016 23:48
Джемиле Чешлиева
Джемиле Чешлиева
Пробвала съм такива в един ресторант. Много са вкусни и апетитни!
10.01.2016 17:31