Начин на приготвяне
Маята разтваряме в хладка вода. Разтваряме я заедно със захарта и 3 с.л. брашно. Разбъркваме и оставяме за 5 минути, за да се надигне сместа. Пресяваме брашното, слагаме солта и 1 разбито яйце с 1 белтък. Разбъркваме и добавяме маята и киселото мляко със содата. Разбъркваме, за улеснение, след което започваме да месим. Оставяме тестото за 30 минути на топло, за да втаса. Когато втаса, леко премесваме тестото и го разделяме на топчета.
Леко разточваме всяко от тях и слагаме резенче масло, натрошено сирене и малко настърган кашкавал. Навиваме на руло и след това на кравайче. Повтаряме това с всички топки. Средно се получават 6, но зависи от желания размер. Нареждаме кашкавалките в намаслена тава или върху хартия за печене и оставяме за още 30 минути.
След това слагаме резенчета масло отгоре и резенчета кашкавал. Печем в умерена фурна. Кашкавала отгоре може да се сложи и последните 10 минути от печенето, за да бъда съвсем леко запечен. Зависи как ги обичате. Могат да се поръсят и с шарена сол или чубрица.