Кашкавалки със сирене

Деси МариноваДеси Маринова
Готвач
1961k2071
Кашкавалки със сирене
Снимка: Деси Маринова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • брашно - 800 кг
  • мая - 1 кубче
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • сол - 2 ч.л.
  • захар - 1 щипка
  • сода - 1 ч.л.
  • вода - 200 мл
  • сирене - 200 г
  • кашкавал - 200 г
  • масло - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята разтваряме в хладка вода. Разтваряме я заедно със захарта и 3 с.л. брашно. Разбъркваме и оставяме за 5 минути, за да се надигне сместа. Пресяваме брашното, слагаме солта и 1 разбито яйце с 1 белтък. Разбъркваме и добавяме маята и киселото мляко със содата. Разбъркваме, за улеснение, след което започваме да месим. Оставяме тестото за 30 минути на топло, за да втаса. Когато втаса, леко премесваме тестото и го разделяме на топчета.

Леко разточваме всяко от тях и слагаме резенче масло, натрошено сирене и малко настърган кашкавал. Навиваме на руло и след това на кравайче. Повтаряме това с всички топки. Средно се получават 6, но зависи от желания размер. Нареждаме кашкавалките в намаслена тава или върху хартия за печене и оставяме за още 30 минути.

След това слагаме резенчета масло отгоре и резенчета кашкавал. Печем в умерена фурна. Кашкавала отгоре може да се сложи и последните 10 минути от печенето, за да бъда съвсем леко запечен. Зависи как ги обичате. Могат да се поръсят и с шарена сол или чубрица.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: