Начин на приготвяне
Пресяваме брашното в подходящ съд за месене.
Правим кладенче в средата и добавяме всички посочени продукти, които трябва да бъдат с стайна температура.
Кашкавала настъргваме.
Маслото можем да го затоплим до течно състояние, като внимаваме да не го сгорещим.
Омесваме меко тесто за нашите кашкавалки.
Месим, докато спре да лепне по ръцете, след което го слагаме в найлонов плик или го покриваме със стреч фолио и го оставяме да отпочине за 15 минути.
След това разстиламе тестото с точилка на правоъгълник с дебелина около 3 мм с приблизителни размери - 30 см на 25 см.
Режем на ленти и след това изрязваме триъгълници или фигурки по наш избор.
Излизат 50 броя вкусни кашкавалки но все пак зависи от големината на фигурката.
Подреждаме в тава върху хартия за печене и печем в предварително загрята на 200 °C фурна за 15 минути.
Ароматните и вкусни мини кашкавалки са идеално допълнение към следобедния чай или кафе със съседката.