Пухкави кашкавалки

Наси НедеваНаси Недева
Новак
1416532
Пухкави кашкавалки
Снимка: Наси Недева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5
"Пухкави кашкавалки за сутрин, обед и вечер - за пикник или пък училище - рецептата за златна"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 1 кофичка
  • яйца - 2 бр.
  • бакпулвер - 1
  • хлебна сода - 1 ч.л.
  • брашно - 400 г
  • олио - 50 г
  • кашкавал - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд разбиваме яйцата и киселото мляко.

Содата и бакпулвера смесваме с брашното и пресяваме.

Разбъркваме всичко до гъста каша.

Настъргваме кашкавала в гъстата смес и омесваме с ръка.

Тестото е лепкаво, така че с олио се оформят топчици малки кашкавалки и се подреждат в тавичка за печене.

Печем пухкави кашкавалки на 170 °C 30 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: