Меденки с канела и шоколад

Nelly PetrovaNelly PetrovaНовак621
01/07/2016
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 934
  • Преглеждания за месеца81
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Счукваме яйцата и прибавяме захарта към тях, бъркаме с миксер до побеляване. Прибавяме меда на тънка струйка, като продължаваме да бъркаме. Прибавяме и олиото постепенно, като продължаваме да бъркаме, същото следва и със зехтина.

Прибавяме канелата и брашното постепенно, като бъркаме с лъжица. Оставяме сместа да престои 10 мин. и пускаме фурната на 170 градуса с вентилатор.

Постиламе върху тава хартия за печене и я намазняваме с няколко капки олио. От сместа с помощта на лъжица оформяме топченца, като оставяме разстояние между тях, защото доста бухват. Слагаме да се пекат като наблюдаваме често, защото лесно прегарят, необходими са им около 10 мин.

Когато изпечем меденките разтапяме шоколад на водна баня и потапяме половината меденка в него. По желание може да потопите шоколада в смлени орехи.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар