Начин на приготвяне
Счукваме яйцата и прибавяме захарта към тях, бъркаме с миксер до побеляване. Прибавяме меда на тънка струйка, като продължаваме да бъркаме. Прибавяме и олиото постепенно, като продължаваме да бъркаме, същото следва и със зехтина.
Прибавяме канелата и брашното постепенно, като бъркаме с лъжица. Оставяме сместа да престои 10 мин. и пускаме фурната на 170 градуса с вентилатор.
Постиламе върху тава хартия за печене и я намазняваме с няколко капки олио. От сместа с помощта на лъжица оформяме топченца, като оставяме разстояние между тях, защото доста бухват. Слагаме да се пекат като наблюдаваме често, защото лесно прегарят, необходими са им около 10 мин.
Когато изпечем меденките разтапяме шоколад на водна баня и потапяме половината меденка в него. По желание може да потопите шоколада в смлени орехи.
Да ви е сладко!