Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Запеканки»Пилешки специалитет фантазия

Пилешки специалитет фантазия

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7218k2k12k5
Пилешки специалитет фантазия
Снимка: Сия Рибагина
2 / 7
01/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3
"Ееех, Сия, лято е, а благодарение на твоите вкусни рецепти вече всички дрехи са ни отеснели. Но си струва, опитайте поредното неустоимо предложение на тази вълшебница в кухнята"

Необходими Продукти

  • пилешки пържоли - 6. бр от бут без кожа
  • черен пипер
  • мащерка - 1ч.л
  • босилек - няколко листенца
  • песто - 4 с.л. калабрезе
  • домати - 3 бр.
  • кашкавал - 300 г
  • магданоз - няколко стръка
  • зехтин - 1с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземете пилешките пържолки, сложете ги в найлоново пликче и ги начукайте леко. Подправете ги със черен пипер и мащерка. В подходяща тавичка, в моя случай йенска, сложете зехтина и разнесете по дъното и стените.

Наредете една до друга пържолките и добавете пестото като хубаво намажете всяка пържола, само от горната страна. Доматите измийте и нарежете на тънки колелца. Наредете доматените шайби върху намазаните пържоли, плътно едно до друго. Поръсете с листенца босилек и черен пипер.

Сложете тавата във фурната и запечете така приготвеното месо на 180 градуса за 30 мин., като започнете да отброявате минутите при достигане на необходимите градуси. Ако ползвате друг вид тава, може да загреете фурната предварително. Настържете кашкавала с помощта на ренде.

Извадете внимателно тавата от фурната, след необходимото печене и поръсете месото с кашкавала. Сложете тавата отново във фурната на същите градуси и запечете до златисто на кашкавала. Накрая извадете, охладете леко и поръсете със свеж магданоз.

Преди печене не слагайте никаква течност, само месото намазано с песто и доматите. При термичната обработка доматите си пускат сок, месото отделя течност и когато се поръси с кашкавала, се получава много приятно сосче.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
512
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Чревоугодничка :)
Чревоугодничка :)
В сряда ще сготвя тази вкусотийка ! Ще снимам непременно ! Благодаря за чудесната рецепта ! Убедена съм че ще е изключително вкусна!
04.03.2018 14:49
marcheva14
marcheva14
Разгледах всички снимки, разкошно е. Браво! Гласувах.
02.07.2016 23:48
6
Добринка Петкова
Добринка Петкова
Ще го потърся в магазина,ако не го намеря,ще опитам да си го направя :)
02.07.2016 19:01
3
9
Албена Асенова
Албена Асенова
Много примамливо и апетитно!
01.07.2016 23:33
5
3
Добринка Петкова
Добринка Петкова
Голяма вкусотия си спретнала,Софи!Пестото как се приготвя,или го купуваш готово?
01.07.2016 19:58
4
1
Покажи всички подкоментари