Мармарела

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k2k5
Мармарела
Снимка: Monika Ivanova
1 / 3
02/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Вижте какво изплува из старите тетрадки с рецепти"

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ч.ч.
  • мармалад - 2 с.л. (без значение какъв)
  • олио - 4 с.л.
  • вода - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • сода - 1 ч.л.
  • канела - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипваме водата в купа и разтваряме в нея захарта, постепенно добавяме олиото и мармалада и разбъркваме добре.

Брашното минаваме през сито и му добавяме канелата и содата. Сухите съставки сипваме при течните и объркваме докато се получи гладка кексова смес.

Пече се в намаслена тава (по-добре, ако има и хартия за печене отдолу), на 180 градуса докато при забождане на клечка за зъби, тя излиза суха. Разрязва се с чашка на полумесеци и се поднася поръсен с пудра захар и плод по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: