Начин на приготвяне
Почистете рибата и я овкусете със сол, пипер и риган. Наредете я в намаслена тавичка. В блендер сложете хляба (без корите) и го направете на трохи. Извадете ги и сложете сушените домати, чесъна, зехтина и нарязаните на кубчета домати.
Пасирайте, но не прекалявайте-добре е да останат парченца от сушените домати. Сипете една част от соса при хляба и разбъркайте добре. С получените доматени трохи, покрийте рибата. Налейте малко вода в тавичката.
Печете на 200 градуса около 20 минути. Нарежете пресния чесън и го задушете в малко зехтин. Добавете останалия доматен сос и 2-3 листчета пресен босилек.
След няколко минути свалете от котлона. Сервирайте печената риба с гарнитура по избор и доматения сос.
Най-добре е рибата да е филе, за да не ви се налага да чистите кости, и да се насладите напълно на това страхотно ястие.
Рибата на фурна с хрупкава доматена коричка е много вкусна.
Адаптирано от блога Споделено от кухнята на Елти.