Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Риба на фурна с хрупкава доматена коричка

Риба на фурна с хрупкава доматена коричка

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Риба на фурна с хрупкава доматена коричка
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
28/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Риболовците знаят как да уловят риба, рибарите - как да приготвят най-вкусната риба на фурна с хрупкава доматена коричка, а ние - как да я излапаме"

Необходими Продукти

  • риба - 1 кг почистена
  • сол
  • черен пипер
  • риган
  • хляб - 3 филии сух
  • сушени домати - 10 - 12 бр.
  • домати - 2 бр.
  • зехтин - 2 с.л.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • сол
  • черен пипер
  • чесън - 1 стрък пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете рибата и я овкусете със сол, пипер и риган. Наредете я в намаслена тавичка. В блендер сложете хляба (без корите) и го направете на трохи. Извадете ги и сложете сушените домати, чесъна, зехтина и нарязаните на кубчета домати.

Пасирайте, но не прекалявайте-добре е да останат парченца от сушените домати. Сипете една част от соса при хляба и разбъркайте добре. С получените доматени трохи, покрийте рибата. Налейте малко вода в тавичката.

Печете на 200 градуса около 20 минути. Нарежете пресния чесън и го задушете в малко зехтин. Добавете останалия доматен сос и 2-3 листчета пресен босилек.

След няколко минути свалете от котлона. Сервирайте печената риба с гарнитура по избор и доматения сос.

Най-добре е рибата да е филе, за да не ви се налага да чистите кости, и да се насладите напълно на това страхотно ястие.

Рибата на фурна с хрупкава доматена коричка е много вкусна.

Адаптирано от блога Споделено от кухнята на Елти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: