Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пуешко месо»Запеканки»Пуешко с гъби на фурна под хрупкава коричка

Пуешко с гъби на фурна под хрупкава коричка

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
3595k1k2k1
Пуешко с гъби на фурна под хрупкава коричка
Снимка: Juliya
1 / 2
21/02/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Пуешкото с гъби на фурна под хрупкава коричка е много вкусно. Сервираме го с гарнитура от сварени фусили."

Необходими Продукти

  • пуешко филе - 200 г
  • печурки - 200 г
  • готварска сметана - 300 г
  • твърдо сирене - 100 г + 50 г
  • нишесте - 3 ч.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • риган - 1/2 ч.л.
  • босилек - 1/2 ч.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • галета - 3 с.л.
  • олио - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме печурките и пуешкото филе и слагаме в намаслена тавичка.

Печем в предварително загрята на 200°С фурна за 20 минути.

През това време смесваме сметаната, 100 г настъргано твърдо сирене, нишестето, чесъна, сол и пипер.

В отделна купичка смесваме 50 г твърдо сирене и 3 с.л. галета.

Изваждаме тавата, изсипваме отгоре течната смес, поръсваме с ригана и босилека и най-отгоре с галетата.

Печем запеканката с пуешко още за около 20 минути.

Пуешкото с гъби на фурна под хрупкава коричка е много вкусно. Сервираме го с гарнитура от сварени фусили.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: