Мини шоколадови торти с малини и маскарпоне

Добринка ПетковаДобринка ПетковаМастър Шеф12522051396
05/07/2016
"Ето така се прави - всеки гост да си знае тортичката и да не поглежда към чуждата "
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо983
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе блата, като разбиете яйцата със захарта. Към тях прибавете брашното, какаото и бакпулвера. Добавете есенцията и разбъркайте добре. Изсипете сместа в тава(от печката) застлана с хартия за печене.

Печете блата на 180 градуса около 20минути (не го препичайте). Извадете го и оставете да се охлади. В тенджерка сипете малините, захарта и водата.Варете ги до сгъстяване (15минути), оставете да се охлади. Разбийте сметаната с пудрата захар.

Към нея добавете маскарпонето, заквасената сметана и ванилията. Разбийте за кратко, колкото да се смесят. Изрежете от блата кръгчета с диаметър 7-8 см. Поставете кръгче в чиния, поръсете го леко с кафе и намажете с конфитюра от малини.

Поставете второ кръгче от блата, пак малко кафе и намажете с крем. Покрийте с трето кръгче от блата.Намажете цялата тортичка с крем. Така направете и с останалите продукти. Оставете да се охладят. Сметаната се загрява на котлона.Свалете и добавете шоколада.Бъркайте, докато стане гладка и лъскава смес.

Извадете тортичките от хладилника и ги наредете върху решетка поставена върху купа. Залейте ги с получената глазура. Отстрани ги поръсете с шоколадови пръчици и върнете в хладилника да да се стегнат напълно. Украсете по ваше желание.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар