Начин на приготвяне
В купа слагаме 170 г белтъци от 5 яйца. Внимавайте, купата трябва да е напълно суха и да няма и капчица от жълтъците.
Разбиваме с миксера, като постепенно добавяме 300 г кристална захар. Разбиваме до твърди връхчета.
Добавяме 1 ч.л царевично нишесте и 1 ч.л ябълков оцет. Разбиваме за кратко отново.
Върху хартия за печене в голяма тава, слагаме с лъжица от сместа и оформяме малки тортички, като издърпваме нагоре да направи връхчета. В средата правим кладенче, там ще поставим крема.
Поръсваме със захарна декорация и сушим платките за нашата торта Павлова на 80-85 °C за два часа.
За крема:
Загряваме 200 мл сладкарска сметана и с нея заливаме 300 г бял шоколад. Разбъркваме до пълното стопяване на шоколада.
Оставяме да се охлади и прибираме в хладилника да стегне. Разбиваме, добавяме 250 г маскарпоне и розова сладкарска боя (ако желаете кремът да е розов). Разбиваме до получаване на пухкав крем.
В изстиналите мини торти Павлова слагаме от крема и декорираме по желание.
Източник: Maia Ivanova - Кулинарна Мрежа
Коментари