Начин на приготвяне
Смесете маскарпонето със заквасената сметана. Разбийте с миксер на пухкав крем. Разтворете желатина в малко студена вода, за да набъбне.
След като набъбне, го загрейте на водна баня, докато се разтвори. Прибавете желатина и кондензираното мляко към крема. Разбийте с миксер до еднородност.
Потопете бишкотите в разтворимото кафе и наредете един ред в тавичка с подвижен ринг. Изсипете 1/3 от крема и поръсете с едното пакетче пръчици.
Наредете втори ред бишкоти, като ги потапяте в кафето. Изсипете останалата част от крема и загладете. Наредете отгоре малинки и поръсете с какаови пръчици.
Оставете чийзкейка в хладилник за 5-6 часа, за да се охлади и стегне преди сервиране.
Чийзкейкът с маскарпоне и малини е готов.