Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Бонбони»Шоколадово-бисквитени бонбони

Шоколадово-бисквитени бонбони

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Шоколадово-бисквитени бонбони
Снимка: Добринка Петкова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Общо
40 мин.
Порции
35
"Когато отидем на гости на Добринка, ще настояваме непременно да ни почерпи с домашни шоколадово-бисквитени бонбони, приготвени лично от нея"

Необходими Продукти

  • бисквити - 260 г обикновени
  • орехи - 1 ч.ч. смлени
  • масло - 125 г меко
  • прясно мляко - 100 мл
  • инстантно кафе - 50 мл
  • пудра захара - 1 ч.ч.
  • захаросани череши
  • шоколад - бял и черен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смелете в кухненския робот бисквитите и орехите. Изсипете ги в купа и към тях прибавете млякото, мекото масло, кафето и пудрата захар.

Разбъркайте много добре, за да се смесят всички съставки. Разтопете шоколадите и с помощта на четка намажете силиконови формички за бонбони. Оставете ги във фризера да се стегнат.

Извадете ги и във всяко гнездо, поставете от бисквитената смес, сложете една черешка и и допълнете формичката.

Върнете формичките в хладилника да се стегнат напълно (може и във фризера, стават по-бързо). Освободете бонбоните от формичките и ги подредете в отделни хартиени капсули.

Шоколадово-бисквитените бонбони са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: