Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Телешки кюфтета с куркума и кимион

Телешки кюфтета с куркума и кимион

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Телешки кюфтета с куркума и кимион
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Тайната на вкусните телешки кюфтета е балансираното съчетание на подравките, а в рецептата на Севда те са постигнали съвършенство на вкусове и аромати"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г телешка
  • хляб - 2 филии
  • лук - 1 голяма глава
  • куркума - 1 ч.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • яйца - 2 бр.
  • сол
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме на ситно почистения лук и го прибавяме към каймата.

Намокряме с вода хляба, изстискваме и го слагаме в купата с месото.

Сипваме подправките и солта, чукваме и яйцата.

Омесваме месото много добре и с мокри ръце оформяме кюфтета или плоски бургери, които пържим в горещо олио от двете страни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: