Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хляб в хлебопекарна»Ръжен хляб с кимион в хлебопекарна

Ръжен хляб с кимион в хлебопекарна

Станислава АрмяноваСтанислава Армянова
Иноватор
3812k6736
Ръжен хляб с кимион в хлебопекарна
Снимка: Никола
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
185 мин.
Порции
6
"Лесно е, когато имаш хлебопекарна и точната рецепта за вкусен хляб"

Необходими Продукти

  • вода - 300 мл
  • лимонов сок - 2 ч.л.
  • олио - 22 мл
  • брашно - 375 г бяло
  • сухо мляко - 1 и 1/2 ч.л.
  • сол - 1 и 1/2 ч.л.
  • кафява захар - 1 с.л.
  • мая - 1 ч.л. суха
  • кимион - 1 и 1/2 ч.л. семена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Водата, олиото и сока от лимон се изсипват в съда на хлебопекарната. Поръсва се с брашното, така че да покрие водата. Добавят се млякото на прах и кимионът.

Слагат се солта и захарта. Най-отгоре се изсипва маята. Пуска се на основна функция, средно изпечен хляб.

След като стане готов, хлябът се изважда и се поставя върху решетка да се охлади.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Нв разбрах кое му е ръжено на този хляб, след като няма ръжено брашно?
07.02.2022 17:58