Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Бирени Мезета»Гаврос с кимион и джинджифил

Гаврос с кимион и джинджифил

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Гаврос с кимион и джинджифил
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
11/07/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • гаврос - 1 кг
  • кимион - 1 с.л.
  • джинджифил - 1 ч.л. настърган пресен
  • брашно - за овалване
  • сол
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и почистваме рибата и я оставяме да се отцеди. Посоляваме и я поръсваме с кимион и джинджифил.

В подходящ съд поставяме брашното и овалваме всяка рибка. Изтупваме я добре.

Изпържваме на умерен огън в горещо олио за няколко минути, така че да не изсъхне.

Поставяме ги върху кухненска хартия. Сервираме с резен лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: