Начин на приготвяне
В купа с миксер се разбива мекото масло със захарта. Добавяме яйцата и продължаваме да разбиваме. Затопляме прясното мляко в МВ и в него се начупва млечният шоколад. Бърка се с вилица да се разтопи и сипваме в яйчената смес.
Накрая се прибавя брашното с бакпулвера. В чашки за крем карамел намазани с олио и поръсени с брашно и в големи форми за кексчета също намазнени сипваме по 3 с. л. от кексовата смес.
Печем в загрята фурна 180 градуса за 20-25 минути до суха клечка. Изваждат се и охладени се намазват отгоре с кайсиево сладко.
Поднасяме с чаена лъжичка сладолед, парченце млечен шоколад и поръсени с кокос. Идеални за фрапето в тази жега!