Начин на приготвяне
Разбиваме с миксер 5 яйца с 1 чаена чаша кристална захар, за да се получи пухкава светла смес.
Постепенно прибавяме олиото и ванилията. Бакпулвера смесваме с пресято брашно и прибавяме към яйчената смес внимателно, като разбъркваме с шпатулка.
Ако яйцата, които използваме, са по-големи и сместа ни е по-рядка, може да ръснем още малко брашно. От полученото кексово тесто изсипваме 2/3 в намазана с олио форма.
Използвам силиконова форма с диаметър 20 см. Към останалото тесто добавям какао и течен шоколад, разбърквам с миксер и изсипвам при другото тесто във формата.
Разбърквам леко и изпичам на 170-180 градуса фурна до готовност. Може да проверим дали е изпечем с клечица. Ако по клечицата няма полепнало тесто, кексът е изпечен.
Коментари