Баница с лапад на Звездев

Стан ОйСтан Ой
Новак
2
1
4
2
06/07/2016
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 752
  • Преглеждания за месеца87
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Включваме фурната на 180 градуса и я оставяме да се загрява. Пускаме лапада във вряла вода за кратко, след което го обливаме със студена вода и го оставяме да се отцеди от течността.

През това време намазняваме кръгла тава с малко и слагаме разстлана кора отгоре. Посипваме със сусам и пак поръсваме малко мазнина. Повтаряме действието и с останалите кори, докато се образуват шест пласта, след което краищата на листовете се навиват на венец.

В друг съд приготвяме плънката. За целта трябва да се разбият яйцата и да се смесят с нарязан лук, кисело мляко, натрошено сирене и нарязан лапад.

Разпределяме плънката върху корите, а отгоре поставяме парченца домати. Напръскваме всичко с малко мазнина и печен ястието около 45 минути.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар