Начин на приготвяне
Внимателно обелваме тиквичките и разрязваме на две по дължина. Вътрешността се издълбава с лъжичка и се оставя настрани. Лодките от тиквички посоляваме и слагаме в тава за печене.
Зеления лук накълцваме на ситно и слагаме в тиган с половината масло. Добавяме заделената сърцевина от тиквичките разбъркваме докато водата не се изпари. Отнема 3-4 минути.
Брашното и млякото разбиваме в купа, след което към тях добавяме яйцата и натрошеното сирене.
Отново разбъркваме хубаво и изсипваме половината смес в тигана при вече полуготовите зеленчуци.
Разбъркваме още минута-две, след което с лъжичка пълним лодките с гъстата смес и заливаме с другата половина от останалата течна такава.
Фурната се загрява предварително на 180 градуса, а след като се сложат тиквичките печем около 40 минути.
Малко преди да извадите може да сложите на всяка лодка малко парче масло и да оставите във фурната до разтапянето му или до съвсем лек загар.